- Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat.
- Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt.
- Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.
- Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten.
- Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form.
- Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun.
- Server retten straks den er tatt ut av ovnen.
Denne retten spises i Italia ofte sammen med kjøttsaus med tomat.
Her er mange andre retter der poteter spiller hovedrollen