Posteier med soppfyll
Foto: Atide

Posteier med soppfyll

I Russland kalles disse posteiene pirozhki eller vatrushki. I denne oppskriften får du valget mellom pirogdeig (med gjær) eller tertedeig.

Fremgangsmåte

  1. Tertedeigen:
    Den må tilberedes på et kjølig sted og med kalde arbeidsredskaper.
  2. Bland mel, vann og eddik til en smidig deig. Kjevle den ut på godt strødd bakebord. Dekk halvdelen av deigflaten med tynne smørskiver og brett den andre halvdelen over.
  3. Kjevl deigen ut på nytt og gjenta operasjonen en del ganger, men sørg for at deigen får hvile mellom omgangene, især hvis smøret er litt for bløtt og kan tyte ut.
  4. Kjevl til slutt deigen til en ganske tynn leiv. Stikk ut fem bunner med diameter på ca 6 cm og fem ringer, ½ cm brede og med diameter på ca 5 cm. Kjevl ut deigrestene og lag ytterligere fem ringer.
  5. Legg bunnene på en smurt stekeplate og pensle dem med eggeplomme.
  6. Kleb to ringer oppå hver av bunnene (bruk eggeplomme) og pensle med egg på toppen. Sørg for at egget ikke renner ned på sidene, for det vil eventuelt kunne hemme hevingen av posteiene.
  7. Stek posteiene i ca 10 minutter ved 250 C. La dem stå til avkjøling, udekket, på en rist.
  8. Pirogdeigen:
    Hell melet ut på bakebordet og lag en grop i midten av haugen.
  9. Rør ut gjæren i lunkent vann, bland den med pisket eg og smeltet, lett avkjølt smør og hell blandingen opp i gropen i melet.
  10. Tilsett salt og sukker. Kna det hele sammen med resten av vannet til en smidig deig. Dekk deigen til og la den stå til heving ca 1 time.
  11. Kjevl ut deigen til ca 1 cm tykk plate og stikk ut sirkler på ca 12 cm i diameter. Disse klebes utvendig på små smurte kakeformer. Deigen pensles med resten av det piskede egget. Posteiene stekes deretter 8-10 minutter ved 250 C. La dem avkjøles før de blir løsnet fra formene.
  12. Soppfyllet:
    Legg en skive skinke i bunnen på hver postei.
  13. Gjør soppen i stand, hakk den grovt og brun den noen minutter i smøret under lett omrøring. Strø melet over og spe med melk. La blandingen surre 5 minutter på svak varme. Smak den så til med krydder.
  14. Fyll posteiene med soppstuing og dryss litt strøkavring over.
  15. Sett posteiene i stekeovnen ved 250 grader. Når strøkavringen begynner å bli gyllen, er posteiene ferdige.
  16. Det tar bare noen få minutter. Dryss eventuelt over med hakket persille til slutt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her