- Pizzadeig
- Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt til den er smidig og la den heve i ca. ½ time, til dobbel størrelse.
- Kjevle ut deigen til en tynn (ca 1½ cm tykk), avlang leiv. Smør pizzasaus på leiven og fordel alt fyllet og osten.
- Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.
- Skjær 3 cm brede stykker av "pølsa" og legg dem med snittflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett.
- Trykk eventuelt snurrene litt ned (blir bredere og ikke så høye). La dem etterheve i ca. 20 minutter.
- Stek pizzasnurrene nest nederst i stekeovnen ved 225 grader i 20-25 minutter.
- Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.
Tips: Snurrene kan fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.
Flere gode pizzaer finner du her