Påskekurv
Foto: iStockphoto

Påskekurv

Lag en skikkelig morsom påskekurv som du kan sette på frokostbordet. Bare følg oppskriften så blir den også deilig.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken, tilsett resten. Tilsett egg, salt, grovt mel, og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og smidig. La den heve under plast på lunt sted 30 - 40 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt den godt.
  2. Alt 1:
  3. Kjevle deigen ut ca. 3 cm tykk. Del opp i strimler som flettes eller tvinnes. Du trenger to strimler for å tvinne bunnen. Tre strimler som flettes sammen til selve kurven. To strimler som tvinnes til toppen og dernest to strimler som tvinnes til hank. Legg delene på bakepapir når du har formet dem slik at de passer til hverandre.
  4. Heves under plast på lunt sted 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek kurven nederst i ovnen og resten i midten på en rist ved 200 grader. Alternativt i to omganger. Avkjøl. Monter kurven med karamell av typen du bruker til pepperkakehus.
  5. Alt 2:
  6. Ta ca 1/3 av deigen og kjevle den ut ca. 3 cm tykk. Legg den på bakepapir og form den som formen på et halvt egg (litt ovalt). Rull ut 1/3 av deigen til to smale strimler som tvinnes om hverandre som en snor. Pensle brødet med vann der du skal legge "snoren" slik at den festes. Rull små boller/brød av resten av deigen og legg i midten. Bland eventuelt inn solsikkefrø i noen av brødene. Er det for liten plasss til alle brødene/bollene legger du eventuelt resten løst på platen.
  7. Heves under plast på lunt sted 20-30 minutter. Pensle snor og boller med sammenvispet egg og strø eventuelt på valmuefrø. Stek brødet nederst i ovnen og "de løse" midterst.
  8. I stekeovnen: 225 grader i ca. 10 minutter for "småbrødene" og 200 grader i ca. 10-15 minutter for påskeegget.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Mat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her