Slik baker du pariserloff
Foto: Lisa Westgaard

Slik baker du pariserloff

Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Stekes ved 220°C i ca. 10 minutter. Deretter ved 190°C i ca. 40 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og bland det med vann slik at det blir lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser, men slipper bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Elt deigen om en gang under hevingen.

Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en leiv, ca. 25x35 cm. Rull den fast sammen fra langsiden. Trill den slik at den blir ca. 60 cm lang og 5 cm tykk, noe smalere mot endene.

Legg loffen på bakepapir eller smurt stekeplate. Pensle den med sammenvispet eggehvite og vann. La den etterheve litt. Lag noen skråsnitt i den med ca. 6-7 cm mellomrom, eller snitt den langsetter.

La loffen etterheve videre utildekket, ikke for raskt. Pensle den en gang til mens den hever ferdig. Pensle deigen for tredje gang rett før den settes i ovnen.

Stek den først ca. 10 minutter, pensle den, skru ned varmen litt og stek videre. Stekes til den pent gyllen og gjennomstekt.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her