Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter
Foto: Alf Börjesson

Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter

Denne retten kan du by hvem som helst på. Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter blir en slager på middagsbordet

Fremgangsmåte

  1. Kveite: Del fileten i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 6-8 min avhengig av tykkelse
  2. Risotto:
    Fres sjalottløk i olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett ris og rør om så riskornene blir blanke av olje.
  3. Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.
  4. Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.
  5. Skorsonerrøttene:
    Skrell røttene og legg dem etter hvert i kaldt vann så de ikke blir mørke. Del dem i passe stykker og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
  6. Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.
  7. Anretning:
    Snitt et lite kryss i bunnen av tomatene og bak dem ved 200 grader i ca 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du flår dem, deler dem i båter og tar ut innmaten.
  8. Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt

Legg opp fisken på varme tallerkener med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.

Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsak som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot eller tynne gulrøtter som et godt alternativ.

Lekre kveiteretter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her