And med kantarellrisotto og gulrotpuré
Inkognito

And med kantarellrisotto og gulrotpuré

Andebryst tilberedt på den rette måten smaker fantastisk. Den retten med en deilig risotto og gulrotpuré blir et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lår:
Gni lårene inn med salt og sukker og la dem ligge over natta.

Kok lårene i andefett (evt solsikkeolje) tilsatt chiliringer. La lårene trekke ved kokepunktet til de er møre, 1 - 2 timer avhengig av størrelse.

Ta ut av fettet og avkjøl. Brun og varm lårene i stekepanna før servering.

Andebryst:
Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystet raskt i glovarm panne uten stekefett.

Stek det deretter i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer).

Saus:
Finhakk sjalottløken og fres den myk og blank i litt smør. Tilsett vermut og portvin og kok inn til det halve.

Hell i andekraft og kok sausen inn til 4 - 5 dl. La hakkede kantarellrester koke med mot slutten.

Sil sausen og rør inn smør og trøffelolje.

Gulrotpuré:
Skrell gulrøttene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp gulrøttene tørre. Kjør til puré med stavmikser, og spe inn 1 ss smør.

Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Risotto:
Fres finhakket løk og hvitløk i litt smør og ha i rensede kantareller. Bland inn ris og hvitvin under kontinuerlig omrøring.

Spe med andekraft, kok til risottoen blir al dente (litt tyggemotstand). Det tar ca 15 minutter.

Risottoen skal være klebrig, men likevel fast. Strø revet parmesan over.

Servering:
Legg kantarellrisotto på tallerkenen og 2 - 3 pene skiver andebryst oppå. Andelåret settes ved siden av og pyntes med chiliskiver.
 

Gulrotpuréen kan serveres på tallerkenen eller i en egen serveringsform. Drypp saus rundt på tallerkenen.

Her finner du mange oppskrifter med and

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her