Risotto al Barolo
Tenuta La Volta Cabutto

Risotto al Barolo

Barolo i risottoen gjør den ekstra eksklusiv, men også ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek dem lett i litt smør og olje samt laurbærbladene.

Grav ut margen av beinet og mos det med en gaffel. Tilsett margen i løkblandingen og la den smelte mens du rører jevnt. 

Når alt er godt blandet og løken er myk, tilsett 1 dl barolo sammen med salviebladene. Kok inn ved svak varme. 

Skru opp varmen og tilsett risen. Rør godt helt til risen ikke lenger er klebrig. 

Ha så i resten av baroloen og la koke ved sterk varme til vinen er absorbert. 

Tilsett så kraften litt etter litt mens den koker opp. Til slutt har du oppi smøret og parmesanen. Rør godt og legg på lokk. Trekk av platen og la stå for å godgjøre seg.

Tips:
Risottoen skal ikke være helt kompakt men lett flytende og riskornene al dente, men ikke harde/tørre.  

Kverne over godt med svart pepper ved servering. 

 

Sendt inn av Tenuta La Volta Cabutto

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her