Risotto al Barolo
Tenuta La Volta Cabutto

Risotto al Barolo

Barolo i risottoen gjør den ekstra eksklusiv, men også ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek dem lett i litt smør og olje samt laurbærbladene.

Grav ut margen av beinet og mos det med en gaffel. Tilsett margen i løkblandingen og la den smelte mens du rører jevnt. 

Når alt er godt blandet og løken er myk, tilsett 1 dl barolo sammen med salviebladene. Kok inn ved svak varme. 

Skru opp varmen og tilsett risen. Rør godt helt til risen ikke lenger er klebrig. 

Ha så i resten av baroloen og la koke ved sterk varme til vinen er absorbert. 

Tilsett så kraften litt etter litt mens den koker opp. Til slutt har du oppi smøret og parmesanen. Rør godt og legg på lokk. Trekk av platen og la stå for å godgjøre seg.

Tips:
Risottoen skal ikke være helt kompakt men lett flytende og riskornene al dente, men ikke harde/tørre.  

Kverne over godt med svart pepper ved servering. 

 

Sendt inn av Tenuta La Volta Cabutto

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her