- Bland ut tørrgjæren i en bolle med litt lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt) sammen med 1 ts sukker og ½ ts salt, og la det stå lunt til det begynner å boble. Dette setter gjæren i gang og du er sikrere på et godt resultat.
- Fres rødløken over middels høy varme i litt olje i en panne til løken er blank men ikke har tatt farge. Ha hvitløken i det siste minuttet. Finhakk sorte oliven og soltørkede tomater og bland
- Ha gjærblandingen i en bakebolle eller en kjøkkenmaskin med eltekrok, sammen med resten av det lunkne vannet og oljen. Tilsett resten av saltet og ha i halvparten av melet litt etter litt.
- Ha i finhakket hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater, persille og koriander - bland godt. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt sammen til den er smidig og har god spenst.
- Dersom deigen blir klissete tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være smidig og elastisk og slippe bollen lett uten at den er klissete.
- La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter.
- Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på nederste rille ved 220 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig