Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter
Foto: Kim Holthe

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Bak et olivenbrød som smaker perfekt som følge til mange retter. I dette brødet har vi tilsatt soltørkede tomater og krydderurter. Det gir en helt spesiell smak.

Fremgangsmåte

  1. Bland ut tørrgjæren i en bolle med litt lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt) sammen med 1 ts sukker og ½ ts salt, og la det stå lunt til det begynner å boble. Dette setter gjæren i gang og du er sikrere på et godt resultat.
  2. Fres rødløken over middels høy varme i litt olje i en panne til løken er blank men ikke har tatt farge. Ha hvitløken i det siste minuttet. Finhakk sorte oliven og soltørkede tomater og bland
  3. Ha gjærblandingen i en bakebolle eller en kjøkkenmaskin med eltekrok, sammen med resten av det lunkne vannet og oljen. Tilsett resten av saltet og ha i halvparten av melet litt etter litt.
  4. Ha i finhakket hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater, persille og koriander - bland godt. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt sammen til den er smidig og har god spenst.
  5. Dersom deigen blir klissete tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være smidig og elastisk og slippe bollen lett uten at den er klissete.
  6. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter.
  7. Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på nederste rille ved 220 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her