- Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Hell i fiskekraften og visp til det ikke er flere klumper.
- Bland så i kålen, vårløken, reker og egg. Pass på at du ikke blander for mye, da blir pannekakene tunge.
- Varm en stekepanne til middels varme. Tilsett 1 ss olje, og ¼ av okonomiyaki-røren og fordel den jevn over pannen.
- Dekk med lokk og stek i 5 minutter.
- Plaser så 3 skiver sideflesk over røren, før du forsiktig snur okonomiyaken og steker med lokk i 5 minutter til, eller til den er gjennomstekt. Repeter til du har fire pannekaker.
- Bland sammen ketchup, worcestershire saus, soya saus og honning I en liten skål, og fordel over pannekakene.
- Topp så med Kewpie (eller vanlig majones), finhakket vårløk, aonori- og bonitoflak. Server straks.
Tips:
Aonoriflak er flak av sjøgress og bonitoflak flak av tørket og fermentert tunfisk. Disse kan være vanskelig å få tak i selv i velassosierte butikker, men bestilles enkelt over nett. Begge tilsetter retten ekstra umami-smak, men er ikke nødvendige for å kunne utføre oppskriften.
Her finner du flere pannekakeoppskrifter