Nudler på Thailandsk vis (Thailand)

Fremgangsmåte

Legg nudlene i kokende vann og la dem koke i 5 minutter. Avrennes godt, og legg de kokte nudlene på et fat til de tørker.

Fres reker, kylling og hvitløk til kyllingen blir hvit. Tas opp og settes til side.

Hell de piskede eggene i pannen og stek til en tynn pannekake. Snu pannekakene når undersiden er fast. Tas ut av pannen, rulles sammen og skjæres i tynne strimler. Eller den kan brytes opp i pannen før den tas opp.

Fres bønnespirer til de begynner å bli myke. Tas opp av pannen. Ha i resten av oljen og fres nudlene til de er dekket av olje.

Tilsett rekene og kyllingen sammen med halvparten av eggene, alle bønnespirene og resten av ingrediensene. Blandes godt og gjennomvarmes.

Legg nudlene på et fat og pynt med resten av eggestrimlene og legg sitronbåter langs kanten av fatet.

I Thailand foretrekker man de brede, flate nudlene, laget av ris, men retten kan lages med eggenudler, "cellofannudler" eller vermicelli.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her