Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense) (Portugal)

Fremgangsmåte

Rør sammen sukker, revet appelsinskall, salt og pepper. Gni blandingen på fiskene, legg dem på et fat med lokk og la dem stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

Sett stekeovnen på 230 C. Smør en ildfast form der det er plass til at fisken ligger i ett lag.

Legg fisken i den smurte formen og drypp blandingen av vin, appelsinsaft og smeltet smør jevnt over. Stek i ovn i 8-10 minutter, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom når du stikker en kniv i den tykkeste delen. Legg fisken på et varmt fat. Tilsett så mye smør i kraften i formen som er nødvendig for å få sausen tykkere, og øs den deretter over fisken.

Pynt fisken med appelsinskiver og dryss mynte eller persille over. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her