Mørk nougat
Foto: Alf Börjesson

Mørk nougat

Hva er bedre til kaffen enn mørk nugat? Du behøver slettes ikke kjøpe den. Du lager dens selvfølgelig selv med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Riv skallet av appelsinen fint (etter å ha vasket og tørket den). Bland med mandlene og korianderfrøene.

Varm opp honningen i en tykkbunnet kjele, helst av kopper, over middels varme. Rør hele tiden med en treskje mens den koker opp. Når den koker, tilsettes mandelblandingen.

Fortsett å røre hele tiden mens blandingen koker helt til blandingen er blitt passe dyp brun; det kan ta opp til 45 minutter avhengig av hvor sterk varme du bruker. Pass imidlertid på at varmen ikke blir for sterk slik at karamellen blir brent.

Ta av platen og fortsett å røre til karamellen er lunken.

Hell blandingen i en kakeform kledd med vanlig bakepapir. Legg bakepapir på toppen og plasser først en skjæreplate og dernest en tallerken el.l. på toppen. Sett i kjøleskap i minst 12 timer.

Dypp formen i kokende vann for å løsne fra papiret. Skjær i passende biter og legg på et serveringsfat.

Lag din egen deilige konfekt

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her