Suksesskrem:
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme under konstant omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Nøttemakroner:
Mal hasselnøtter i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.
Vend malte hasselnøtter forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.
Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
Tips:
Du kan godt bruke mandler i stedet for hasselnøtter.
Montering:
Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
Pynt:
Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose. Dekorer de gule bombene med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.