- Smør ovnspannen godt med smøret.
- Skrell potetene og skjær dem i skiver som ikke er for tynne. Disse taklegges på ovnspannen. Blir det mer enn ett lag, må du ha noen smørklatter samt litt salt og pepper imellom.
- Fire hvitløkfedd skrelles og finhakkes. Persillen hakkes og blandes med hvitløken. Blandingen helles over potetene.
- Gni lammekjøttet godt med en overskåret hvitløk og spekk det her og der med resten av hvitløken, som skjæres i avlange spisser.
- Krydre kjøttet med salt og pepper og legg det oppå potetene i ovnspannen, gjerne på rist, som i så fall må ligge direkte oppå ovnspannen. Kjøttet kan for øvrig godt ligge direkte oppå potetene.
- Hell buljongen i pannen og sett denne i stekeovnen ved 250 C. Brun kjøttet i 15-20 minutter.
- Reduser varmen deretter til 160-170 C og stek kjøttet i en tid som svarer til 25 minutter pr kg hvis du ønsker det rosa inni og 30-35 minutter pr kg hvis du vil ha det gjennomstekt.
- Det er viktig å få retten varm på bordet. Dryss med nyhakket persille like før den kommer på bordet.
Se våre andre oppskrifter på lammestek