Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa) (Portugal)

Fremgangsmåte

Tenn opp i trekullgrillen eller skru på stekeovnsgrillen.

Smelt smøret eller varm olivenoljen i en liten stekepanne på middels varme. Ha i løk og stek i 8-10 minutter, til den er myk ha i hvitløk og stek noen minutter til, slik at hvitløken dufter. Ha løkblandingen i en bolle og tilsett brødrasp, koriander, mandler, oliven, egg, salt og pepper.

Med en liten, skarp kniv skjærer du en lomme i hver kotelett, så bred og dyp som du kan, før du kommer til beinet. Fordel fyllet i lommene med en teskje og lukk med tannpirkere.

Legg kotelettene på en oljet grillrist, eller i en liten langpanne under stekeovnsgrillen. Grill dem i 4-5 minutter på hver side, til de er pent brune og passe stekt. Snu dem bare en gang under grillingen.

Legg kotelettene på varme porsjonstallerkener og server med en gang. Gjerne sammen med grytestekte gulrøtter med mynte og stekte eller kokte poteter.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her