Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Broccolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver.
Fiskefiléten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.
Varm oljen i en stekepanne eller wokpanne til den er godt varm. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over.
Stek raskt broccoli, gulrot, og purre 2 -3 minutter og legg dem over fisken på fatet.
Stek deretter løk og hvitløk 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med "fem-krydder" ev salt og pepper.
I denne sausen kan du også ha i 1 ts revet frisk ingefærrot og ½ finhakket chili dersom du vil ha en sterkere saus.
Hell sausen over fisken og grønnsakene.
Fem-krydder er en kinesisk krydderblanding som du får kjøpt i internasjonale butikker. Det kan sløyfes eller du kan prøve andre krydder for eks. andre orientalsk krydderblandinger. Det finnes mange typer i handelen. Andre grønnsaker kan brukes. Velg gjerne et par hovedgrønnsaker og 2-3 smaksgrønnsaker.
Her finner du veldig mange wokretter
Har du lyst på en annen rett med laks skal du ta en titt her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev