Kornbrød

Ingredienser
1 kg hvetemel
100 g sammalt hvete
100 g mellomgrov rug fin
100 g solsikkefrø
100 g hvete helkorn
100 g havregryn
50 g sesamfrø
50 g linfrø
30 g salt
20 g gjær
1 l vann
3 ss Sukker
400 g hevedeig

Fremgangsmåte

Legg solsikkefrø, havregryn, sesamfrø, linfrø og hvete helkorn i 0,4 l vann. Dette bør gjøres minst én time før - helst en dag eller en natt - slik at frøene får tatt opp nok fuktighet.

Varm vannet til passe temeratur, og bland i sukker og gjær, tilsett så de øvrige ingrediensene mens du hele tiden rører rundt. Her kan du gjerne bruke kjøkkenmaskin.

La den hvile i 15 minutter. Arbeid deigen godt inn, og vend hele deigen i kastebevegelser 3-4 minutter for å få den smidigere. La den hvile i nye 15 minutter. Vend deigen enda en gang, til den begynner å bli glatt, og du får en smidig og glansfull overflate. La deigen heve 1 time ved romtemperatur i en tildekket bolle. (Tiden vil variere med romtemperaturen.) .

Del deigen i fire like porsjoner som du arbeider lett sammen. La deigbitene hvile i 15 minutter. Form dem til brød, og vend dem i korn- og frøblandingen. Legg dem i brødformer. Skjær noen ganske dype snitt på skrå i brødet.

La heve ca en time, til de er minst dobbelt så store.

Stekes ved 220 °C i 40-45 minutter. Følg godt med under stekingen! Ta brødene ut av formene med en gang og legg dem på rist. Nå trenger de luft.

Sendt inn av Erik S. Hansen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her