Kneippbrød

Ingredienser
7 dl vann
3 ss rapsolje
50 g fersk gjær
2 ts salt
2 ts sukker
500 g sammalt hvete grov
500 g sammalt hvete fin

Fremgangsmåte

Varm melken eller vannet til det er fingervarmt, 37 °C.

Bland oljen i den varme væsken.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i den lunkne væsken.

Bland først det grove sammalte melet i væsken sammen med saltet og sukkeret, og elt så inn det finmalte melet.

Elt deigen til den blir smidig og god.

Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.



Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i like store emner og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød.

Legg dem i smurte 1 ½-litersformer. Dekk formene med plast smurt med litt olje.

La brødene etterheve i ca. 30 minutter, eller til deigen begynner å komme opp over kanten av formen.



Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50–60 minutter.

Dusj brødene med kaldt vann ca. 5 minutter før de er ferdigstekt. La dem stå i ovnen til skorpen er tørr.

Avkjøles på rist

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her