- Smelt smøret og sett til avkjøling. Det skal være lunkent ved bruk.
- Knekk eggene i en liten tykkbunnet kjele. Pisk kraftig, tilsett kaldt vann, sitronsaft og salt og pisk videre.
- Tilsett 1 ss kaldt smør og sett kjelen på svært svak varme. Rør jevnt og trutt mens blandingen sakte varmes opp og eggeplommene begynner å tykne.
- Når du ser bunnen av kjelen når du rører, tar du kjelen av platen og pisker inn 1 ss kaldt smør.
- Nå kan du helle det lunkne smøret i eggemassen i en syltynn stråle mens du rører kraftig og ustanselig.
- Bruk bare det gule smøret og ikke bunnfallet som er melkeproteiner og salt. Og det vil vi ikke ha oppi sausen!
- Smak til med salt, hvit pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- Server umiddelbart sammen med dampet nykål, røykt laks, westfaler- eller parmaskinke etter smak.
Prøv denne oppskriften med hollandaise
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser