- Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.
- Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.
- Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.
- Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.
- Bland sausen med maispureen. Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.
- Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig