Kaviar (Ikra) (Russland)

Fremgangsmåte

Hvis man skal servere ekte kaviar på russisk måte, serverer man den slik den er, gjerne i en bolle på is og med sitronbåter, finskåret løk eller purre og brød med usaltet smør - ikke direkte på isen.

Ristet loff er et vesteuropeisk påfunn, men av den grunn skal man selvfølgelig ikke la være å bruke det hvis man foretrekker det.

Av kaviar finnes det flere sorter:

GRÅ kaviar er stør-kaviar og betraktes som den fineste. Den er varierende grovkornet, og jo lysere grå den er, desto finere er den.

SORT kaviar (Chornaja ikra) får man fra forskjellige fiskesorter av størfamilien.

RØD kaviar (Krassmaja ikra) kommer fra en russiske lakefisk.

Fiskerne ved det kaspiske hav skal angivelig foretrekke å sette kaviaren til livs på følgende måte: Fisken flås ved bordet, rognen (kaviaren) tas ut, befris for hinner og lignende, helles over i et glass, vispes med en liten visp til den skummer og skyfles så inn i munnen med en stor teskje.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her