Katalansk kylling (Pollo à la catalana) (Spania)

Ingredienser

2 kyllinger
1 ½ dl olivenolje
1 løk
1 hvitløkfedd
1 laurbærblad
2 dl hvitvin
1 rød pepperfrukt
salt
pepper
SAFRAN-RIS:
2 ½ dl langkornet ris
1 ts safran
2 ss smør
5 dl vann
salt
hvit pepper

Fremgangsmåte

Parter kyllingen i åtte deler. Ta vare på både lever, krås og hjerte. Krydre kyllingkjøttet med salt og pepper, brun det i varm olivenolje og ta deretter stykkene opp.

Skrell løk og hvitløk, grovhakk den første og finhakk den siste og brun begge deler i gryten. Tilsett strimlet pepperfrukt der frøstokk og kjerner er fjernet, og la også den få farge.

Legg kyllingstykkene oppå og tilsett laurbærblad og hvitvin. Kjør innmaten gjennom en kjøttkvern eller mos den sammen med en hvitløkfedd og ha massen i gryten. La det stå og surre i ca 15 minutter.

Ta for deg safran-risen: Smelt smøret i en stor, tykkbunnet gryte og tilsett litt salt, hvit pepper og safranen. Fres risgrynene i kryddersmøret, legg kyllingstykkene oppå risen og hell resten av grytens innhold over dem igjen. Tilsett 4 dl kokende vann og la retten surre videre i 15-18 minutter, slik at risen blir mør. Hvis risen ser ut til å bli for tørr, sper man litt etter litt med resten av vannet.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her