-
Finhakk sjalottløk og hvitløk
-
Del soppen opp i passende biter
-
Stek sopp, løk og hvitløk i smør til løken er myk
-
Ta ut 2/3 av soppen og sett til siden
-
Tilsett risen til resten av løken og soppen og fres risen blank
-
Tilsett så hvitvinen og la den koke helt inn
-
Spe du med en øse kraft av gangen, la væsken koke inn mellom hver øse
-
Rør om jevnlig, det er ikke sikkert du trenger all kraften
-
Tilsett kraft til risen er al dente, ca 20 minutter
-
Så rører du inn smør og parmesan, og smak til med salt og pepper
-
Stek resten av soppen 3-4 minutter i en panne og server oppå risottoen
-
Riv gjerne over litt ekstra parmesan og server med friske urter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig