Kalvebrissel med trøfler (Ris de veau aux truffes) (Frankrike)

Fremgangsmåte

La brisselen ligge ca 1 time i vann som er tilsatt litt eddik. La den deretter ligge noen minutter i kokende vann. Rens den for hinner etc. Klem den tørr. Skjær den i fire pene stykker, som krydres med salt og pepper og stekes gylne på begge sider i litt av smøret.

Skjær gåseleveren i fire stykker, vend dem i mel, salt og pepper og stek dem et par minutter på hver side i smør. Gåseleveren må ikke bli tørrstekt. Den skal være rosa inni, uten å være levret. Gjør trøffelen i stand, skjær den i skiver og vend den noen minutter i smør i stekepannen. Trøfler fra boks eller glass går rett i pannen.

Legg deretter brisselskiver, trøffel- og gåseleverskiver skiftvis i lag i et halvdypt fat. Over dette helles en saus som lages slik:

Smelt 50 g smør i en kasserolle og rør i 1 ss mel. Tilsett buljongen litt etter litt og rør godt om. Tilsett madeiraen når sausen er blitt jevn og nokså tykk, smak til med salt og pepper og la sausen koke på svak varme i 10-15 minutter. Hell den så over den ferdige retten og server med det samme.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her