Skjær stilkefestet av auberginene. Legg dem i en stor kasserolle og hell på kokende vann. Kok dem i 10 minutter. Legg dem over i kaldt vann og avkjøl i 10 minutter. Del dem i to og skrap ut mesteparten av kjøttet.
Legg skallene i smurt langpanne og hell 1 ss olje i hvert skall. Stek skallene ved 175 C i 30 minutter.
Stek i mellomtiden løk og hvitløk i oljen til løken er blank og myk. Tilsett tomater, kanel, sukker og litt salt og pepper.
Kok sausen på svak varme i 20 minutter eller til sausen er tykk. Hakk auberginekjøttet grovt, ha det i tomatsausen og kok i 10 minutter. Smak om nødvendig til med mer salt og pepper.
Fordel sausen i aubergineskallene og server dem varme eller kalde, som egen rett eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.
Rettens navn kommer av at den er fantastisk god. Det fortelles at en muslimsk prest - en imam - ble servert denne retten og svimte av fordi den smakte så godt.