Grønnsakswok
Foto: Astrid Hals

Grønnsakswok

Denne retten skal serveres som den er, men passer også godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær potetene i staver og grønnsakene i strimler.
  2. Legg potetene i 1 l kaldt vann tilsatt 5 ts salt og la ligge et par timer (på denne måten kommer smaken bedre frem og potetene blir sprø).
  3. Finhakk hvitløk, ingefærrot og eventuelt chili.
  4. Når woken er sikkelig varm, ha i olje, hvitløk, ingefær, chili, chilisaus, rødløk og purre. Stek til det blir lysebrunt og lukter godt.
  5. Sil potetene og ha de i blandingen. Stek så i 5 minutter. Ha deretter i resten av grønnsakene og stek i ytterligere 5 minutter.
  6. Til slutt, smak til med aromatkrydder, sukker, salt og østerssaus.
  7. Denne retten skal smake litt søtlig. Reguler smaken med mer chilisaus, sukker, salt og østerssaus om ønskelig.
  8. Vil da en helt annen smak, kan det tilsettes 100-150 g revet ost som vendes inn i retten.

Flere lekre wokretter finner du her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her