Indisk grønnsakris
Foto: Istock

Indisk grønnsakris

Dette er en mektig risrett fra de indiske maharajaers storslagne kjøkken, der man på en vanlig dag kunne servere femti mennesker, pluss et følge av tjenere.

Fremgangsmåte

  1. Dette er en mektig risrett fra de indiske maharajaers storslagne kjøkken, der man på en vanlig dag kunne servere femti mennesker, pluss et følge av tjenere. Denne oppskriften har litt andre dimensjoner.
  2. Varm oljen og ha i spisskummenfrø. Tilsett resten av de hele krydderne når spisskummenfrøene spretter.
  3. Rør et par ganger og tilsett chili, grønnsaker og salt. Stek 2-3 minutter mens du rører.
  4. Tilsett ris og stek til den er blank.
  5. Tilsett 6 dl varmt vann, bland forsiktig og la det koke over svak varme til grønnsakene er nesten gjennomkokte.

Pyntes med rosiner og bladsølv og serveres rykende varm.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her