Grønnsakgryte med kjøtt (Gjuvetsch) (Bulgaria)

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe biter, krydre det med salt, pepper og paprika og fres det i halvdelen av fettet.

Gjør grønnsakene i stand. Skjær pepperfruktene i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Purrene skjæres i 2 cm tykke skiver, løkene i ringer, tomatene i båter og de skrellede potetene i terninger. Del auberginene på langs, fjern de største kjernene og skjær dem så i halvsirkler av lillefinger-tykkelse. Skjær zucchinien i tykke skiver.

Ta kjøttet opp av gryten. Smelt resten av fettet og vend alle grønnsakene godt i gryten. Tilsett salt og finhakket persille. Vend det hele igjen noen minutter i fettet og ha innholdet av gryten over i en ildfast form sammen med lammekjøttet og skyen av det. Tilsett 1 dl vann og la formen stå i ovnen ved 160 C i ca 1 time.

Pisk eggene sammen med yoghurten og litt salt. Hell dette over retten og sett formen i litt sterkere varme, 225 C i stekeovnen. Når det har dannet seg en lett skorpe, tas retten ut og serveres med det samme.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her