Grønnsakgryte med kjøtt (Gjuvetsch) (Bulgaria)

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe biter, krydre det med salt, pepper og paprika og fres det i halvdelen av fettet.

Gjør grønnsakene i stand. Skjær pepperfruktene i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Purrene skjæres i 2 cm tykke skiver, løkene i ringer, tomatene i båter og de skrellede potetene i terninger. Del auberginene på langs, fjern de største kjernene og skjær dem så i halvsirkler av lillefinger-tykkelse. Skjær zucchinien i tykke skiver.

Ta kjøttet opp av gryten. Smelt resten av fettet og vend alle grønnsakene godt i gryten. Tilsett salt og finhakket persille. Vend det hele igjen noen minutter i fettet og ha innholdet av gryten over i en ildfast form sammen med lammekjøttet og skyen av det. Tilsett 1 dl vann og la formen stå i ovnen ved 160 C i ca 1 time.

Pisk eggene sammen med yoghurten og litt salt. Hell dette over retten og sett formen i litt sterkere varme, 225 C i stekeovnen. Når det har dannet seg en lett skorpe, tas retten ut og serveres med det samme.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her