- Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med chilipasta, salt og finraspet limeskall.
- Del sukkererter i to, finsnitt vårløken og finhakk sjalottløken.
- Rist sesamfrø i tørr, varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.
- Stek kjøttet raskt i litt olje i en varm panne. Ta det opp.
- Legg grønnsakene i den varme pannen og stek raskt under omrøring. Legg kjøttet tilbake i pannen og slå over den ferdige sausen.
- Bland woken raskt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.
Tips: Du kan gjerne bruke kylling, fisk eller tofu (for vegetarisk vri) stedet for svinekjøtt.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig