Start med kompotten. Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder.
Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano.
Legg grillspyd av tre i vann.
Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time.
Dryss på salt og pepper. Træ fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3--4 minutter på hver side
Skjær den siste sitronen i båter, rens aspargesstilkene og grill sitron og asparges sammen med fisken.
Server fisken nygrillet med den gode kompotten, eventuelt også poteter.
Flere deilige retter med steinbit
Her finner du mange retter med sjømat på grillen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig