- Varm opp væsken til den blir fingervarm og rør ut gjæren i den.
- Ha alt det tørre (minus litt av hvetemelet) i en miksmasterbolle og hell i væsken mens miksmateren elter deigen sammen.
- La mikseren elte på ganske stor hastighet i 8-10 minutter.
- Tilsett eventuelt litt mer hvetemel til du ser at deigen akkurat slipper bollen.
Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. - La det ta den tiden det tar, hvis ikke blir brødene dine flate og tunge.
Ha litt mel på bordet eller benken og hvelv deigen over. - Elt den litt sammen før du deler den i 3 like store deler.
- Form hver del til en pølse og ha dem i smurte brødformer.
- Du kan også plassere alle 3 brødene i en smurt langpanne.
Dekk til brødene igjen og la dem etterheve til de fyller brødformene og du kan se at de er luftige. - Brødene skal steke på 200 grader i 45-50 minutter på nederste rille.
- For å sjekke at de er ferdigstekte, tar du et brød ut av forma og kakker på undersiden av det. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.
- Steker du 6 brød samtidig, bruker du varmluft og 180 grader.
- Ta brødene ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.
Tips:
Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.