Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft
Foto: Lauri Patterson

Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft

Dette brødet blir ekstra saftig med havregryn og når det stekes i varmluft.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp væsken til den blir fingervarm og rør ut gjæren i den.
  2. Ha alt det tørre (minus litt av hvetemelet) i en miksmasterbolle og hell i væsken mens miksmateren elter deigen sammen.
  3. La mikseren elte på ganske stor hastighet i 8-10 minutter.
  4. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel til du ser at deigen akkurat slipper bollen.

    Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse.
  5. La det ta den tiden det tar, hvis ikke blir brødene dine flate og tunge.

    Ha litt mel på bordet eller benken og hvelv deigen over.
  6. Elt den litt sammen før du deler den i 3 like store deler.
  7. Form hver del til en pølse og ha dem i smurte brødformer.
  8. Du kan også plassere alle 3 brødene i en smurt langpanne.

    Dekk til brødene igjen og la dem etterheve til de fyller brødformene og du kan se at de er luftige.
  9. Brødene skal steke på 200 grader i 45-50 minutter på nederste rille.
  10. For å sjekke at de er ferdigstekte, tar du et brød ut av forma og kakker på undersiden av det. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.
  11. Steker du 6 brød samtidig, bruker du varmluft og 180 grader.
  12. Ta brødene ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Tips:
Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.


Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her