- Kylling:
Start med å krydre kyllingen med salt og pepper. Bland oljen over kjøttet og legg lårene i en ildfast from. Kyllingen skal steke på 200 grader i omtrent 15-20 minutter, helt til de har fått en gyllen farge. - Hell karrisausen helt til kyllingen er helt dekket og dekk formen med et lokk eller folie. Skru ned varmen til 180 grader, og stek i ytterligere 40 minutter.
- Currysausen:
Bland løk, hvitløk, ingefær, chili og salt til en tykk masse. - Stek resten av løken og grønnsaker på middels varme i 2-3 minutter.
- Bland karripulver og eventuelt karriblader, og stek i 1 minutt.
- Rør godt rundt under stekingen for å unngå å brenne sausen.
- Deretter heller du kokosmelken over i pannen, samt Stone’s Ginger Joe.
- Ha et raskt oppkok og tilfør tomatene til sist.
- La det koke i ytterligere 10 minutter, og legg deretter kyllinglårene i sausen for så å sette hele formen inn i ovnen.
- La den stå i ovnen et par minutter.
- Serveres med kokt ris.
Tips:
Hvis du ønsker en vegetarisk rett, dropper du kyllingen og erstatter med en stor blomkål delt i buketter og som dekkes med sausen. Deretter lar du den stå i ovnen i 15 minutter ved 200 grader til blomkålen er al dente.
Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter
Her finner du mange deilige gryteretter