- Terte/paibunn: Bland mel, sukker og salt og kna inn smøret. Spe med vann til jevn deig.
- Du kan godt bruke miksmaster til denne jobben.
- La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
- Ha deigen på et melet bakebord og kjevle ut en rund leiv som er større enn paiformen (forslag til form: 22-23 cm diameter).
- Løft forsiktig over og klem ned i den smurte formen. Jevn til kantene. Forstek i 10 minutter ved 200 grader.
- Eplefyll: Fjern kjernehusene og skjær epler i tynne skiver.
- Legg epleskivene i taksteinmønster over den forstekte tertebunnen.
- Dryss over sukker og fordel smøret i klatter.
- Stek videre ved 200 grader i 30 minutter.
- Karamell: Kok opp vann og sukker og rør jevnt til karamelliseringen startet. Ta av platen og rør inn smøret. Hold varm.
- Siste finish: Når terten er stekt, tas den ut av ovnen og karamellen dryppes jevnt utover.
- Sett inn i ovnen igjen i 10 minutter for at karamellen skal sette seg.
Tips1: Terten kan serveres lun eller kald og er svært holdbar. Den smaker himmelsk med vaniljeiskrem.
Tips2: Har du en mandolin, er den perfekt til å skive eplene. Du kan også skrelle eplene om skallet er skrukkete.
Flere dielige epleterter du bør prøve