Fransk karamellisert epleterte
Foto: YinYang

Fransk karamellisert epleterte

I denne oppskriften er det karamell og ikke syltetøy som lager den glaserte spør overflaten.

Fremgangsmåte

  1. Terte/paibunn: Bland mel, sukker og salt og kna inn smøret. Spe med vann til jevn deig.
  2. Du kan godt bruke miksmaster til denne jobben.
  3. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
  4. Ha deigen på et melet bakebord og kjevle ut en rund leiv som er større enn paiformen (forslag til form: 22-23 cm diameter).
  5. Løft forsiktig over og klem ned i den smurte formen. Jevn til kantene. Forstek i 10 minutter ved 200 grader. 
  6. Eplefyll: Fjern kjernehusene og skjær epler i tynne skiver.
  7. Legg epleskivene i taksteinmønster over den forstekte tertebunnen.
  8. Dryss over sukker og fordel smøret i klatter.
  9. Stek videre ved 200 grader i 30 minutter. 
  10. Karamell: Kok opp vann og sukker og rør jevnt til karamelliseringen startet. Ta av platen og rør inn smøret. Hold varm. 
  11. Siste finish: Når terten er stekt, tas den ut av ovnen og karamellen dryppes jevnt utover.
  12. Sett inn i ovnen igjen i 10 minutter for at karamellen skal sette seg.

Tips1: Terten kan serveres lun eller kald og er svært holdbar. Den smaker himmelsk med vaniljeiskrem. 

Tips2: Har du en mandolin, er den perfekt til å skive eplene. Du kan også skrelle eplene om skallet er skrukkete.

Flere dielige epleterter du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her