Start med galettedeigen Del smøret i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin. Miks det raskt sammen med hvetemel, melis og salt. Tilsett vann, og miks til deigen er samlet.
Dekk over med plast, og la deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.
Skjær chèvren i tynne skiver. Skyll pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver.
Ha hasselnøttene i en bolle, og tilsett sirupen. Rør rundt.
Ta paideigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en sirkel på melet bakebord, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen på et brett med bakepapir.
Legg pæreskivene og chèvren midt på paideigen, og strø over hasselnøttene. Brett inn paikantene mot midten, og pensle med vispet eggehvite.
Stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Her finner du mange oppskrifter på terter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev