Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid
Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid
Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
Sendt inn av Apéritif
Om karamell og sjokolade høres mye ut på en gang, kan jeg love at ja, det er det, men likevel er denne konfektpaien ikke mektigere enn at du fint orker et stykke til.
Galette er en fransk bakst som kan anta mange former, alt fra Bretagnes berømte til ulike typer terte med eller uten fyll.
Varmvispet marengs - også kalt sveitsisk marengs - holder seg lenger fast enn vanlig kaldpisket fransk marengs og fungerer veldig godt til å "brennes" som i denne oppskriften. Smaken er den samme søte myke.
Bruk friske bær fra butikk, egen hage, skogen eller de du har i fryseren De syrlige bærene passer veldig godt sammen med en pai fylt med sjokoladekrem.
Denne kaken som er veldig populær i Canada og USA er både søt og fet, men også veldig god.
Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.
Les hele sakenOm ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.
Les hele sakenFor i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.
Les hele sakenOg fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.
Les hele sakenMye smak, men også lett å lykkes med er dagens middagsforslag. Som passe både for hjemmepåske og hyttepåske.
Les hele sakenHistorisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.
Les hele saken