Stek løken i baconfett eller margarin/smør til den er gyldenbrun. Tilsett sukker og la det karamellisere seg.
Ha kjøtt, løk, øl, svisker og krydder etter smak i en stor panne (ikke i den samme som løken). La det småkoke i 3 timer eller 30 minutter i trykk-kokeren.
Bind sausen med maisenna/mel og melk/fløte. Server med kokte poteter eller tykk pasta.
Biff av indrefilet smker fortreffelig året rundt, men når den før følge av Parma-skink rotgrønnsaker og en smaksintens urteolje, blir det virkelig fest.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.