Brownies i tre størrelser

Ingredienser
Enkel porsjon
Liten form
100 g margarin
1,5 dl hvetemel
2 ts veniljesukker
4 ss bakekako
2 egg
3 dl sukker

Dobbel porsjon
24 cm springform
200 g margarin
3 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
8 ss bakekakao
4 egg
6 dl sukker

Tredobbel porsjon
Langpanne
300 g margarin
4,5 dl hvetemel
6 ts vaniljesukker
12 ss bakekakao
6 egg
9 dl sukker

Bruk bakepapir

Fremgangsmåte

1. Smelt margarinen i en kjele.
2. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker, kakao, vaniljesukker, hvetemel og egg. Det går også an å ha i rosiner, nøtter etc. (Det går greit å røre sammen dette med en sleiv.)
3. Ha massen i en smurt og melstrødd form. Tykkelse ca 2 cm. (Bruk gjerne bakepapir, så får du kaken lettere ut igjen av formen.)
4. Stekes nederst i ovnen ved 175°C ca 30 - 30 minutter.

Brownies skal ha rårand inni for å holde seg seig. Ikke pakk den inn. Den blir likevel ikke gammel, og den er best når den er litt tørr utenpå og seig inni.
Brownies pyntes tradisjonelt med tørr melisstrø, gjerne over noen sjablonger av små runde lokk, og kantede pappbiter e.l. Kaken skjæres i små biter før servering.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her