Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana) (Portugal)

Fremgangsmåte

Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta. Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet. Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.

Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne. Snu dem av og til. Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir. Stek resten av brødskivene på samme måte. Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.

Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen. Varm opp til like under kokepunktet. Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet. La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.

Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene. Bruk hullsleiv og legg 1 egg på brødblandingen i hver bolle. Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over. Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her