Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana) (Portugal)

Fremgangsmåte

Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta. Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet. Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.

Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne. Snu dem av og til. Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir. Stek resten av brødskivene på samme måte. Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.

Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen. Varm opp til like under kokepunktet. Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet. La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.

Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene. Bruk hullsleiv og legg 1 egg på brødblandingen i hver bolle. Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over. Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her