- Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta.
- Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet.
- Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.
- Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme.
- Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne.
- Snu dem av og til.
- Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- Stek resten av brødskivene på samme måte.
- Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Men ta noen skiver til side for å legge på toppen av suppa.
- Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.
- Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen.
- Varm opp til like under kokepunktet.
- Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet.
- La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne.
- Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.
- Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene.
- Bruk hullsleiv og legg 1 egg på de hele brødskivene i hver bolle.
- Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over.
- Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.
Her finner du mange andre deilige supper
Se alt du kan bruke gammelt brød til