- Hakk løk og grønn paprika og surr det over middels varme i olivenolje til løken blir blank, men ikke tar farge (6-7 minutter). Tilsett finhakket hvitløk og la det steke med i ett minutt.
- Ha i kjøttdeigen i pannen og brun den mens du deler den opp i småbiter med en tresleiv.
- Bland krydderene med rødvinseddiken i en bolle og ha den i kjøttet når dette er brunet ferdig.
- Tilsett tomatene og sett ned varmen. La det hele småkoke tilblandingen begynner å tykne litt. Tiden vil variere etetrsom hvor mye væske som finnes i tomatene og hvor bløt du selv foretrekker chilien din.
- Skyll bønnene og ha de i pannen og la de koke med de siste minuttene til de er varme.
Server chilien med ris, og ha på den toppingen du ønsker selv.
Flere gode retter med kjøttdeig
Bakgrunn: President Obama er kjent for å skryte av denne chilioppskriften som har fulgt ham helt siden studentdagene.
Dette er også den retten han alltid tar med seg til selskaper hvor man skal ta med egen mat.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig