Andebryst med hvitløksaus på fransk vis

Fremgangsmåte

Bland hakket hvitløk, armagnac og timian i en bolle og krydre med salt og pepper. Legg i andrebrystene og la dem marineres i romtemperatur 1 times tid. Snu dem ofte.

Bland valnøttkjerner, halve hvitløksfedd og vann i en food processor eller hurtigmikser. Kjør det til en tykk røre. Krydre med salt og pepper. Mens maskinen går, helles oljen i blandingen i en tynn stråle. Hell sausen i et sausenebb.

Tørk andebrystene godt og ta vare på marinaden. Varm en emaljert kjele på vel 4 liter over moderat varme og legg andebrystene i bunnen med skinnsiden ned. La frese ca 8 minutter i fettet som avgis fra brystet. Fjern fettet, snu kjøttet og la det frese 5 minutter til, mens du prikker i skinnet med gaffel så fettet slipper ut. Ta brystene opp av kjelen og la dem få koke opp og syde 1 minutt. Ta kjelen bort fra varmen. Ha andestykkene tilbake i kjelen med skinnsiden ned, legg på lokk og la dem trekke ca 15 minutter.

Ta opp bryststykkene med en hullsleiv og skjær dem i tynne skiver. Anrett dem på fire varme tallerkner. All saft som kommer ut under skjæringen, has i kjelen. Hell noe av dette over brystskivene og server straks med hvitløksausen for seg.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her