Denne retten kalles Baccalà alla napoletana og lages med salt torsk, men fersk sei fungerer også utmerket.
Denne retten kalles Baccalà alla napoletana og lages med salt torsk, men fersk sei fungerer også utmerket.
Sei er ikke bare lett tilgjengelig og rimelig, men også veldig god på kjøkkenet, når den er fersk selvsagt. Og ikke minst er den veldig velvillig med sterke smaker som her med soyasaus og ingefær.
Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. I denne retten får sien følge av blant annet kaperssmør. Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter.
Denne versjonen av seibiff er betydelig friskere enn den med løk. Både siden det er brukt norske epler og ikke minst tyttebær. Og minst er den enkel å lage.
Denne seioppskriften deltok i NM form amatørkokk i 2006, og er sendt inn av Jeanette d`Orleans Strandebø fra Asker. Denne må du virkelig prøve.
Stekt seifilet er deilig. Med karrisausen ved siden av blir det deilig måltid.
La seien få følge med pasta, tomat og basilikum. Du lager det hele på 20 minutter.
Denne fiskekakeburgeren må du prøve. Enkel og rask å lage og smaker fortreffelig.
Sei er en undervurdert fisk, helt ufortjent. For at du skal overbevist skal du bake den i ovnen med persille og gressløk.