Til denne retten bruker du svinekjøtt fra sidene som utbeinet ribbe eller sideflesk. Men nakke fungerer også veldig godt.
Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.
Denne retten er like perfekt til lunsj som til middag. Har du ikke kalkun, kan du bruke pålegg fra kjøleskapet. Den kan med fordel sprites opp med noe skikkelig spicy som noen dråper sriachasaus eller annen chiliguffe.
Gresskarkjerner gjør seg godt i salater, frokostblandinger, gjærbakst og som snacks.
Får du ikke tak i torsk, kan du også bruke sei eller kolje/hyse i denne oppskriften. Vil du ha ekstra tykk panering, kan du piske et egg og dyppe fiskebitene i før du vender dem i melet. Godt blir det uansett.
Når svinekoteletter får godgjøre seg på grillen med deilig tilbehør blir de skikkelig gode. Det er viktig at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan.
Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.
Matjessild er en virkelig delikatesse som vi må til Holland for å finne røttene til. Heldigvis lages det også litt her til lands, og du finner den i frysedisken i velassorterte butikker.
Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage. Passer veldig godt som tapas såvel som en liten forfriskning i sommervarmen.
Dette er en pizza du må prøve. Med parmaskinke blir den rett og slett en nytelse. Her er oppskriften.
Lag potetmosen på nesten tradisjonelt vis. Men når du skreller poteten skal du vare på skrellet. Det skal du nemlig sprøsteke og legge på toppen.
Med strimler av sharon og dressing med appelsinjuice, blir denne rødkålsalaten et fruktig innslag på julebuffeten. Server gjerne salaten i porsjoner som her: på blader av radicchio rosso salat.
Dette er en ekte meksikansk klassiker. Den er så langt unna fredagstacoen du kan komme, og så meksikansk som en rett kan bli. Her er oppskriften.
Dillmarinert sei er et veldig godt alternativ til seibiff med løk. Enkel er denne retten også å lage og veldig smakfull