Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lange og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.
Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lange og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.
lag en deilig pai som gir deg smaken av Italia. Du kan bruke den til hverdagsmiddagen eller til fest.
Denne deilige løkpaien sies å komme fra Nice, og egner seg godt til lunsj.
Rosastekt hjortefilet smaker himmelsk. Server den med sellerirotpuré, sopp og unn deg et glass rødvin til.
Dette er ukrainernes svar på rømmegrøt.
Kyllingfrikassè er ekstra deilig og lunt når vintermånedene er her. Her er varianten du lager fra bunn av som imponerer matfølget ditt.
Lag en litt annerledes Wellington. i Denne skal du bruke hjortekjøtt. Tilbehøret, en deilig einerbærsaus, setter et deilig preg på retten.
Pollo al mattone betyrat kyllingstykker blir pannestekt eller grillet under en murstein. Denne prosessen gir en sprø skorpe og saftig kjøtt.
Blåskjell og rødvin er ikke det første man tenker på, men siden rødvin inngår i denne oppskriften som vi har fått fra Delicatessen, er det også fullt mulig å servere rødvin til retten.
Plukkfisk er inspirasjonen til denne retten. Ofte var det rester av fiskemiddagen som ble til denne barnevennlige retten. Med pasta og ost blir den enda mer barnevennlig.
Med denne flotte og innholdsrike pannepaellaen er det duket for en spansk fiesta.
Kveite regnes som en fet fisk, men fettet godt gjemt. Derfor blir det ikke for mye av det gode med en smørsaus og mandelpotetpure til.
Hjemmelaget grønnsakkraft er den beste basis til enhver suppe eller gryterett og er også flott som basis til mange sauser. Den er fin å fryse, f.eks. i isbiteposer/former. Da er det lett å ta ut en og en til matlagingen.
Bak terninger av rødbete og kålrot, og sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så får du en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.
Her en enkel oppskrift på sild i glass med crème fraiche og annet snadder.
Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.