Sellerirotpuré
- Skjær av skallet og del selleriroten i grove biter
- Legg de en kjele sammen med melken og kok opp
- La det koke til noe væske er fordampet og selleriroten er mør, trykk gjerne litt bakepapir over som "lokk"
- Kjør det til en puré med stavmikser sammen med smøret, smak til med salt og pepper
Hjort
- Krydre hjortefileten med salt og pepper.
- Brun kjøttet i en mellomstor stekepanne med smør og noen kvaster timian, kjøttet skal få en fin og gyllenbrun stekeskorpe på alle sider.
- Ta kjøttet ut av pannen, slå over stekefettet og stek kjøttet videre i ovn ved 180 grader i 8 - 10 minutter (kjernetemperatur 56-57 grader).
- La kjøttet hvile i 10 minutter.
Sopp
- Del soppen i biter og stek på høy varme i et par minutter, gjerne med litt olje hvis det trengs
- Finhakk løk og hvitløk, skru ned varmen på soppen litt og tilsett løk og smør
- La steke til løken er myk og soppen godt stekt. Dryss gjerne over litt urter
Server med ovnsbakte poteter, og lag gjerne rødvinssaus til hvis du vil. Hvis du ønsker noe grønt til kan aspargesbønner eller grønnkål være godt.
Oppskrift på rødvinssaus finner du her
Oppskrift på ovnsbakte poteter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig