- Del kyllingen i 8 biter, krydre med salt og pepper.
- Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler.
- Varm oljen i en vid panne. Brun kyllingbitene, ta dem opp når de har fått fin farge.
- Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp.
- Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (eventuelt gurkemeie, men smaken blir ikke den samme), buljong og hvitvin.
- Småkok ris og kylling ca 20 minutter. Damp blåskjellene i ca 5 minutter til de åpner seg.
- Skrell scampiene og stek dem i litt olje til de får en fin, rosa farge.
- Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener.
- Pynt med frisk timian.
Tips: For å få den sprø, lysebrune stekeskorpen, socarrat, start med en rykende varm panne for så å senke temperaturen gradvis under tilberedningen.
Lyst til å lage en annen paella