Denne lekre parfaiten - en luftig postei - er utrolig lettlaget og det du trenger til julelunsjen.
Denne lekre parfaiten - en luftig postei - er utrolig lettlaget og det du trenger til julelunsjen.
Rabarbra kan brukes til pickles. Alene eller sammen med andre grønnsaker. Det er en fin måte å utnytte sensommerens rabarbra som er litt grovere.
Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak. Den brukes mye i Nord-Afrika, spesielt i Tunisia, Marokko og Libya. Perfekt smakstilsetning i supper, sauser og couscous, og nydelig tilbehør til grillet kjøtt og fisk.
Med aromatiske krydder fra Schezuan provinsen i Kina og smaksrik høyrygg får du en nydelig nuddelsuppe med mørt kjøtt, herlig kraft og friske urter. Dette er en real smaksbombe av en suppe som virkelig varmer!
Det fine med fisk er at det både smaker deilig og tar kort tid å tilberede. I denne curryen kombineres fast breiflabb med heftige smaker fra det indiske subkontinentet.
Hemmeligheten bak en god Phở ligger i kraften. Å lage hjemmelaget kraft er en tidkrevende prosess, men resultatet er garantert verdt å vente på
Kanskje du synes denne retten ser komplisert ut. Det er den absolutt ikke. Du får et herlig måltid på ca 40 minutter hvis du følger oppskriften.
Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.
Kypriotisk påskebrød, eller soureki, er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes i Hellas. Her er oppskriften.
Det er den kjente kokken Charles Tjessem som har komponert denne deilige lakseretten.
Med denne skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem utnytter du dessuten rekene fullt ut siden rekeskallet er basis for kraften.
Her får scampien seg en plass i høyden, og kan skue ned på en basilikumsjø. Over seg får den deilig appelsinsaus. Alt hviler på en toast.
Kveite er manges favoritt og en de deiligste fiskene vi kan servere på middagsbordet. Prøv syltet kveite på endive- og ruccoulasalat.
Skal du ha skikkelig sky til ribba skal du bruke denne med nøttesmør. Den løfter ribba til nye høyder.