Spicy nuddelsuppe med biff
Foto: caoyu36

Spicy nuddelsuppe med biff

Med aromatiske krydder fra Schezuan provinsen i Kina og smaksrik høyrygg får du en nydelig nuddelsuppe med mørt kjøtt, herlig kraft og friske urter. Dette er en real smaksbombe av en suppe som virkelig varmer!

Fremgangsmåte

Skjær høyryggen i biter på 3x3cm.

Varm en støpejernsgryte over middels-høy varme og brun høyryggen i stekeolje i flere omganger. Legg til side. 

Knus ingefær og hvitløksfedd med en kjevle. Ha i gryten sammen med vårløk og løk, og stek til løken er gjennomsiktig. Tilsett kinesisk chiliolje og krydder og stek videre i et par minutter. Rør så inn grovhakket tomat, soyasaus, mirin, sukker, vann og ha i den stekte høyryggen. Kok opp, skru ned til lav varme og la småputre under lokk i ca 3 timer. Skum av suppen underveis. 

Når kjøttet er mørt, sil av kraften, plukk kjøttet ut av silen og legg til side. 

Rensk kjøttet for eventuelt bein og fett, og riv eller skjær kjøttet i mindre biter så det blir lett å spise med en skje. Ha tilbake i kraften.

Kok opp nudler etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Legg nudlene i skåler, hell over den gode kraften og rikelig med oksekjøtt. Topp med fersk koriander, finsnittet vårløk, sesamfrø og noen dråper sesamolje.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her