Skjær høyryggen i biter på 3x3cm.
Varm en støpejernsgryte over middels-høy varme og brun høyryggen i stekeolje i flere omganger. Legg til side.
Knus ingefær og hvitløksfedd med en kjevle. Ha i gryten sammen med vårløk og løk, og stek til løken er gjennomsiktig. Tilsett kinesisk chiliolje og krydder og stek videre i et par minutter. Rør så inn grovhakket tomat, soyasaus, mirin, sukker, vann og ha i den stekte høyryggen. Kok opp, skru ned til lav varme og la småputre under lokk i ca 3 timer. Skum av suppen underveis.
Når kjøttet er mørt, sil av kraften, plukk kjøttet ut av silen og legg til side.
Rensk kjøttet for eventuelt bein og fett, og riv eller skjær kjøttet i mindre biter så det blir lett å spise med en skje. Ha tilbake i kraften.
Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig