- Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke i ca. 20 minutter så kryddersmaken kommer godt frem.
- Legg i kveiten og gi det et oppkok. La fisken trekke i 3-4 minutter. Det er viktig at fiskestykkene er helt dekket av syltelaken!
- Avkjøl fisken i laken hvis den skal serveres kald.
- Salaten:
- Grovhakk endiven og legg den i isvann sammen med ruccolasalaten i ca. 10 minutter til salaten blir sprø og fin.
- Tørk salaten og fordel den i fire dype skåler. Legg fiskestykkene pent på toppen av salaten.
- Bland nøttene med oljen og smak til med gressløk, sherryeddik, salt og pepper.
- Hell dressingen rundt salaten. Spis brød til hvis retten serveres kald, poteter om den serveres varm.
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Her har du mange oppskrifter på kveite