Rens rekene og ta vare på skallene. Dekk rekene med plastfilm og sett dem kaldt frem til du skal bruke dem.
Ha litt smør i en tykkbunnet kasserolle og ha i de tørre krydderne, la det surre sammen i et par minutter over middels varme.
Tilsett rekeskallet, de hakkede grønnsakene og la det surre i ca 10 minutter på middels varme.
Tilsett tomatpuré og la det surre de siste par minuttene før du har i tomater, friske urter, hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekene og grønnsakene.
Kok opp og benytt en øse til å skumme av det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca 25 minutter.
Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La gjerne suppen koke noen minutter til den begynner å tykne litt før tilsetter crème fraîche og koker suppen opp igjen.
Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene, sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og kajennepepper.
Rist rugbrødskiver i panne med noen dråper olivenolje.
Ha avokadokremen på rugbrødskivene og pynt med noen friske reker og finhakket koriander. Press litt sitronsaft over.
Legg reker i suppetallerkenen og hell suppen i. Server rugbrødskivene ved siden av.
Tips:
Har du ikke reker, men derimot krabbe, fungerer det også helt utmerket i denne suppeoppskriften. Etter at du har renset krabben for kjøtt, tar du rett og slett en hammer og knuser skallene før du koker kraft av dem.
Se alle de lekre oppskriftene med reker her
Se alt det gode du kan lage med krabbe
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig